“Європейська Солідарність” єдина провела публічний праймеріз та вчинила чесно з виборцями” – кандидат у народні депутати Валерій Прозапас

Продовжуємо серію інтерв’ю з кандидатами у народні депутати від політичної сили “Європейська Солідарність”. Сьогодні спілкуємося із Валерієм Прозапасом, який є кандидатом у народні депутати по ОВО №76. Під час інтерв’ю він розказав про пріоритети роботи в майбутньому Парламенті, цінності партії та світоглядні позиції. Також обговорили проблеми округу та переживання людей, які вони висловлюють на щоденних зустрічах.

“Комусь потрібне слухняне та» невимогливе населення для роботи на заводах. Таку тенденцію треба змінювати”

Чому ви прийняли рішення балотуватись до Верховної Ради від партії «Європейська Солідарність»?

“Європейська Солідарність” наразі єдина перевірена справами політична партія з чітко визначеними ідеологічними засадами, спрямованими на розбудову України, як повноцінної незалежної держави. До того ж вона єдина провела публічний праймеріз ще до формування списку та визначення мажоритарників. Я пройшов праймеріз – а вже потім прийняв пропозицію йти на округ.

У команді “ЄС” багато моїх побратимів, є волонтери та всі ті, хто протягом останніх п’яти років захищав країну, кожен на своєму рівні. З такими людьми не страшно ні в бій, ні в політику. Пишаюся тим, що є членом цієї великої і сильної команди.

Яка головна мета партії «Європейська Солідарність» в новому Парламенті?

Забезпечити продовження інтеграційного шляху країни до цивілізованого світу, до вступу в ЄС та НАТО, продовжити системні реформи, які так роздратували місцевий олігархат. Не дозволити нівелювати здобутки, досягнуті дорогою ціною у війні з РФ та знов перетворитися у сіру пляму на карті, яким ми були до Революції Гідності. Ці позиції об’єднують команду і вони стануть визначальними чинниками нашої діяльності в майбутньому Парламенті.

Які першочергові завдання ви ставите перед собою вже в якості народного депутата України?

Це буде залежати від розстановки сил у Верховній раді, які пріоритети будуть нею визначені. Вже зараз лунають деякі дивні ініціативи, які ставлять під сумнів демократичний проєвропейський рух, тож якщо доведеться працювати в опозиції, буду його відстоювати. Але в будь-якому випадку головним завданням депутата є представництво інтересів та вирішення проблем виборців, а їх на моєму окрузі повно.

Які найбільш гострі питання в 76 окрузі, що треба вирішувати першочергово?

Без добудови мостів не буде розвитку не тільки мого округу, а й міста загалом. Я не боюся говорити про цю проблему, бо для її вирішення є все, крім політичної волі. Думаю, ця воля в мене є, як і 15 років досвіду в будівництві. Робочі місця, розвиток транзиту, створення бізнесів – все впирається в мости. Але комусь потрібно просто слухняне невимогливе населення для роботи на заводах. Це треба змінювати!

Як ви оцінюєте власні шанси на перемогу та які тенденції в окрузі?

Важливою складовою моєї передвиборчої кампанії є особисте спілкування з виборцями. Мені цікаво слухати та дискутувати не лише зі своїми прихильниками, а й з тими, хто не розуміє, або не до кінця розуміє тих процесів, що відбувалися в країні протягом останніх 5 років. Щоб люди розуміли, їм треба пояснювати та щиро відповідати на їхні запитання, у тому числі гострі. Ми з командою це робимо щодня, маємо по декілька зустрічей, десь планованих, десь спонтанних, у цьому і полягає живе спілкування. Своїх опонентів в оточені звичайних мешканців округу я не бачу, більшість з них люди бачили лише з біл-бордів.

Шанси є завжди, але гадати не буду, сподіваюсь вдасться об’єднати свідомого продержавного виборця, який хоче бачити Україну в ЄС.

Останнім часом ви дуже багато працюєте в окрузі, зокрема багато зустрічей проводите? Про що говорять люди найчастіше?

Про економічні та побутові проблеми, про незадовільну роботу місцевої влади, про війну. Проте я не чув, щоби люди були готові їх вирішувати будь-якою ціною, навіть за рахунок здачі національних інтересів. З одного боку по них сильно пройшлася пропаганда, яка стає все нахабнішою, а з іншого і робота державних органів в цьому напрямку була незадовільною. І це теж треба змінювати.

“Люди продовжують вірити в диво, в месію, у вирішення всіх проблем в одну дію. Це небезпечно, цим користуються пройдисвіти від політики”

Що для вас стало найбільшим відкриттям під час спілкування з виборцями?

Не всі, але дуже багато людей чомусь вперто продовжують вірити в диво, в месію, у вирішення всіх проблем в одну дію. Це небезпечно, цим користуються пройдисвіти від політики. Так, звичайно, простіше, але це шлях в чергові розчарування та потрясіння. Я навпаки – за системність в роботі і проти порожніх обіцянок. Хоча так складніше, але врешті решт перемагає той, хто не здається.

Источник: https://forpost.media/novosti/ievropejska-solidarnist-iedina-provela-publichnij-prajmeriz-ta-vchinila-chesno-z-viborcjami-kandidat-u-narodni-deputati-valerij-prozapas.html

Мы в Telegram, наш Telegram bot — @zpua_bot, Мы в Viber, Мы на Facebook

Share this post

Добавить комментарий

scroll to top